Parallellen is graag je partner in coaching en begeleiding van jouw medewerkers. Mijn naam is Anke Bruns-Heij en ik combineer op professionele wijze mijn expertise met een schat aan ervaring in het omgaan met verschillende mensen vanuit mijn werk als tolk Gebarentaal. Ik ben sterk in het observeren en interpreteren van gedrag en het scheiden van gedrag en emoties. Daardoor ben ik uitermate geschikt om je medewerkers respectvol een spiegel voor te houden om hen bewust te maken van hun gedrag en onderliggende patronen. Ook ben ik door mijn werk als tolk gewend snel te schakelen en een gepaste afstand te bewaren zonder dat dit ten koste gaat van haar betrokkenheid.

Omgaan met een beperking

Je kunt mij inzetten voor de begeleiding van individuele medewerkers om hun functioneren te verbeteren of hun passie en talenten te (her)vinden, bijvoorbeeld bij re-integratie. Omdat ik uit hoofde van mijn rol als tolk gewend ben te werken met mensen met een beperking, weet ik uit ervaring hoe lastig het soms is om met deze beperking om te gaan. In een werksituatie geldt dit zowel voor de medewerker met een beperking zelf, maar ook voor collega’s die niet goed weten hoe ze met de beperking om kunnen gaan. Ik kan beiden ondersteunen en begeleiden.

Neutralis Gelukkig Leven Programma©

Zoek je een alternatief voor een medewerkerstevredenheidsonderzoek, waarbij de medewerker een hoge betrokkenheid heeft? Kijk dan eens bij het Neutralis Gelukkig Leven Programma©.

Coaching

Naast coaching op locatie, is er de mogelijkheid om al wandelend gecoacht te worden. Mijn ervaring is dat door het wandelen in de natuur, mensen sneller, op een diepere laag  en praktischer hun eigen antwoorden op vragen vinden. Door de beleving in en met de natuur, beklijven de antwoorden die je zelf vindt meer dan bij gesprekken binnen.

De krachtwandeling, prachtwandeling en inspiratiewandeling (het KPI-pakket, zie hier voor de inhoud van de wandelingen) kunt u als pakket voor uw medewerkers beschikbaar stellen. Het is een compact, overzichtelijk traject dat uw medewerkers qua tijd zelf kunnen indelen. Samen met uw medewerker maken we een plan van aanpak. De wandelingen, met voorbereidingstijd en afronding, nemen een dagdeel per wandeling in beslag.

U kunt er ook voor kiezen om eerst een intakegesprek te doen, zodat uw medewerker zelf kan beoordelen of deze manier van coaching bij hem of haar past. Dit gesprek duurt ongeveer 1,5 uur.

Voor organisaties en bedrijven stelt Parallellen altijd een maatwerktraject op. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek om te informeren naar je mogelijkheden.