Een aantal reacties op coaching van afgestudeerde tolken en van tolkstudenten:

“Anke heeft als mentor veel vertrouwen in mij en mijn ontwikkeling laten zien. Ik heb veel uitdagende leermogelijkheden gekregen, waar ik door haar feedback en inzicht optimaal gebruik van heb kunnen maken. Ik heb veel geleerd over het tolken zelf, maar ook verschillende handgrepen aangereikt gekregen over het ontwikkelen van mezelf als tolk door de dialoog die Anke creĆ«ert.”(tolkstudent opleiding Tolk Nederlandse Gebarentaal)

“Anke haar manier van coachen heb ik als heel prettig ervaren. Haar manier gaf mij al gauw het vertrouwen dat ik mijzelf kon zijn. Ik voelde mij serieus genomen. Door het coachen ben ik heel erg gegroeid, zowel in mijn werk als tolk, als ook op persoonlijk vlak. Door samen te kijken naar mijn gedachten, gevoelens en emoties ben ik mij veel meer bewust geworden van de invloed daarvan op het functioneren van mij als tolk. Wat ik erg prettig (en in het begin ook spannend!) vond, was om een individueel coachingstraject aan te gaan. Ik merkte gelukkig al gauw dat ik juist door individuele coaching heel doelgericht aan mijn leerdoelen kon werken. En ook doordat ik tussen de sessies door meteen veel in de praktijk al heb kunnen toepassen. Hierdoor durfde ik bijvoorbeeld in nieuwe tolksituaties te stappen, die ik daarvoor niet eens aannam. Ik kan iedereen adviseren om een individueel coachingstraject bij Anke te gaan doen. Je haalt er zoveel uit! Soms kwam ik via een leerdoel weer bij een ander leerdoel terecht en leverde dit mij uiteindelijk nog meer op. Het heeft mij meer gebracht dan ik van tevoren had kunnen verwachten.” (tolk Nederlandse Gebarentaal)

Een aantal reacties op de workshop ‘ZZP-en, iets voor mij?’:
”Hele fijne workshop met duidelijke informatie. Nu heb ik meer vertrouwen in mezelf om te ondernemen.”
”Een heel volledig en overzichtelijk beeld gekregen over hoe ik als tolk kan werken, fijn :-).”
”Hele fijne workshop waarin mijn paniek rondom het ZZP-en is weggenomen.”

Een aantal reacties op de workshop ‘Afgestudeerd! En dan?’, voor studenttolken Gebarentaal die overwegen te gaan ZZP-en:
”Ik heb respect voor Anke dat ze zulke droge stof toch redelijk enthousiast weet te brengen. Dank!”
”Vond het zeer prettig en zeker de moeite waard.”